У початок

Серпневий видобуток нафти в росії дуже близький до цілі ОПЕК+ — Bloomberg

Дані рф показують, що минулого місяця країна була дуже близькою до досягнення цільового показника видобутку нафти ОПЕК+ після того, як група намагалася покращити дотримання угоди про постачання.

У серпні країна видобувала 8,983 млн барелів сирої нафти на день, повідомили джерела, знайомі з даними міністерства енергетики рф, на умовах анонімності через непублічність озвучених даних.

Серпневий видобуток був на 62 тис. барелів на день (б/д) меншим порівняно з липневим рівнем і лише приблизно на 5 тис. б/д вищим від цільового обсягу виробництва росії в угоді з Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками. Додаткові барелі становлять менш як 0,06% видобутку в країні у серпні.

росія, як найбільший виробник сирої нафти в ОПЕК+, також входить у пул тих, хто відстає в реалізації угоди про постачання, яка має на меті підтримати світові ціни. москва пообіцяла зробити додаткові скорочення, щоб компенсувати перевиробництво попередніх місяців.

Поліпшення відповідності вимогам країн, які відстають, стало центром уваги ОПЕК+, оскільки альянс прагне продемонструвати дисципліну в умовах падіння цін. Минулого тижня у відповідь на нещодавнє падіння цін ОПЕК+ відклала на два місяці підвищення пропозиції, заплановане на жовтень, але цього кроку було недостатньо, щоб стимулювати відновлення цін.

росія зробить невеликі компенсаційні коригування в жовтні й листопаді, але основна частина додаткових обмежень з’явиться лише наступного літа, оскільки геологічні умови в основних нафтових провінціях росії роблять зимові скорочення складними.

москва впроваджує два набори обмежень для видобутку нафти. Перше скорочення на 500 тис. б/д було оголошено на початку минулого року, а потім було обіцяно скорочення на 471 тис. б/д, обіцяне в березні, яке триватиме до кінця листопада, після рішення ОПЕК+ минулого тижня. Скорочення зроблені з базового рівня в 9,949 млн б/д.

росія засекретила офіційні дані про видобуток на тлі санкцій Заходу через повномасштабне вторгнення в Україну, залишивши спостерігачам за ринком нафти лише кілька показників, таких як морський експорт нафти й обсяги нафтоперероблення на внутрішніх заводах, щоб слідкувати за тенденціями в галузі.

Раніше цього року москва також змінила спосіб надання даних, які використовуються для складання оцінок видобутку ОПЕК+, що ускладнило незалежну оцінку дотримання нацією скорочень видобутку. Зараз міністерство енергетики рф повідомляє дані в барелях на день і, схоже, використовує співвідношення тонни до бареля на нижньому рівні традиційних коефіцієнтів перерахунку, які аналітики використовують для російської нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти