У початок

Сектор експорту СПГ США розвивається на кількох фронтах

Найбільші американські гравці СПГ — Cheniere, Venture Global і Sempra — успішно розпочали 2023 рік, причому Cheniere розпочала роботу над потужністю ще 20 млн тонн на рік (2,8 млрд кубічних футів на день) на Sabine Pass у Луїзіані й наближається до портфоліо в 90 млн тонн на рік.

«Ми починаємо бачити плоди праці за весь минулий рік після вторгнення рф в Україну», — сказав Energy Intelligence Чарлі Рідл, виконавчий директор Center for LNG і віце-президент Асоціації постачання природного газу.

Минулого тижня Venture Global уклала новий кілька угод про продаж і ще одну з Excelerate цього тижня, тоді як Sempra завершила роботу над фазою 1 FID Порт-Артура в міру просування інших проєктів.

Головний економіст ВР Спенсер Дейл, виступаючи на нещодавньому заході CSIS, зазначив, що війна в Україні, ймовірно, посилить роль американського СПГ у наступні роки.

«Потреба у більшій кількості СПГ у зв’язку з тим, що відбувається в росії, як з погляду скорочення трубопровідного експорту росії в Європу, так і того факту, що здатність росії розширювати власний СПГ обмежена через брак технологій, означає, що є діра, яку потрібно заповнити, і США є головним гравцем у цьому», — сказав він.

Sempra, схоже, на порозі того, щоб дати добро 13,5 млн тонн/рік (1,9 млрд куб. футів/день) проєкту СПГ Порт-Артур фаза 1 на узбережжі Мексиканської затоки в Техасі, який досягає своєї довготривалої мети FID до кінця першого кварталу 2023 року.

Минулого тижня Excelerate Energy підписала угоду про купівлю СПГ у заводу з експорту СПГ Plaquemines Venture Global у Луїзіані на 20-річний термін.

Відповідно до угоди купівлі-продажу (SPA), оголошеної 28 лютого, компанія Excelerate, що базується в Техасі, придбає 0,7 млн тонн протягом року з Plaquemines Phase 1, проєкту потужністю 10 млн тонн на рік, який перебуває на стадії розробки.

Угода відбулася через кілька днів після того, як China Gas оголосила, що купує 1 млн тонн на рік у Plaquemines і ще 1 млн тонн на рік у експортного об’єкта Venture Global CP2 LNG, який, як очікується, передасть FID цього року. Завдяки Excelerate SPA обсяг угод щодо відбору з першої фази Plaquemines досягає 7,2 млн тонн на рік, або 72% доступної потужності.

Однак не всі новини хороші. Повідомлення про те, що проєкт Tellurian Driftwood LNG вартістю $12,5 млрд на узбережжі Мексиканської затоки США перебуває під загрозою подальшого зриву, продовжують крутитися в галузі.

Відмова швейцарського трейдера Gunvor цього тижня від 10-річного зобов’язання купувати СПГ не виявиться фатальною, але це може створити проблему для забезпечення майбутнього фінансування. Швейцарський трейдер Vitol і компанія Shell, які, як і Gunvor, підписали аналогічні 10-річні угоди купівлі-продажу 2021 року, вже вийшли з Driftwood.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти