У початок

Саудівська Аравія знову стала лідером серед постачальників нафти в Китай — Reuters

Саудівська Аравія повернула першість з експорту нафти в Китай, збільшивши його на 22% у серпні порівняно з липнем, до 8,48 мільйона тонн, і на 5% у річному вираженні. Про це  повідомляє агентство Reuters із посиланням на дані китайської митниці.

На друге місце за цим показником перейшла росія, експорт нафти з якої збільшився у серпні до 8,34 мільйона тонн із 7,14 мільйона місяцем раніше. У річному вираженні показник збільшився на 28%.

Щодо росії, то агентство зазначає, що показник зріс, оскільки китайські нафтопереробні заводи збільшили закупівлю цієї нафти зі знижкою.

Третьою країною за рівнем постачання нафти в Китай став Ірак — 4,32 мільйона тонн (зниження на 26% до минулого року). Четверте місце з імпорту посіла Ангола (2,2 мільйона тонн, зниження на 33,8%), а п'ятою стала Бразилія, чиї постачання у річному вираженні впали на 46,9%, до 1,88 мільйона тонн.

Імпорт із Малайзії піднявся на 92,7%, порівняно з попереднім роком, до 3,37 мільйона тонн. Імпорт з Оману знизився на 16,2%, до 2,75 мільйона тонн, з ОАЕ, навпаки, зріс на 47,7% у річному вираженні, до 3,8 мільйона тонн.

Також агентство повідомило, що постачання в Китай нафти з таких великих країн-нафтовидобувачів, як США, Іран або Венесуела, у серпні дорівнювали нулю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти