У початок

Саудівська Аравія заявила, що скорочує видобуток нафти через слабкий попит

Рішення Саудівської Аравії продовжити добровільне скорочення видобутку нафти до кінця 2023 року не було спробою підняти ціни вгору, заявив міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бен Сальман на Всесвітньому нафтовому конгресі в Калгарі. Його слова наводить Financial Times.

«Справа не в підвищенні цін, справа в прийнятті рішень, які є правильними, виходячи з наявних даних», – сказав він.

Міністр, як і раніше, не вважає очевидним, що темпи глобального економічного зростання достатні для стимулювання підвищення попиту на нафту.

«Питання, як і раніше, в тому, що відбуватиметься в Європі в плані зростання. Питання також у тому, що робитимуть центробанки зі ставками і як почуватиметься американська економіка в контексті того, що відбувається у світі», — продовжив принц.

Він також зазначив, що немає впевненості щодо ситуації у Китаї.

Дії ОПЕК спрямовано на підтримку стабільності ринків і підвищення глобальної енергетичної безпеки, а не на досягнення певного рівня нафтових цін, запевнив Абдулазіз бен Сальман.

На початку вересня Саудівська Аравія оголосила про продовження добровільного скорочення видобутку нафти в 1 млн барелів на добу (б/д) до кінця 2023 року. Ціни на нафту різко зросли на цьому тлі, вартість Brent піднялася вище за позначку $95 за барель.

Абдулазіз бен Сальман зазначив, що Саудівська Аравія може скоригувати обсяг видобутку за потреби, але «має бути обережна в таких речах».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти