У початок

Saudi Aramco збільшить частку в MidOcean Energy до 49%

MidOcean Energy оголосила про укладання угоди на купівлю додаткових 15% акцій в Peru LNG (PLNG) у незалежної американської нафтогазової компанії Hunt Oil Company. Це збільшить її частку до 35%, повідомляють ЗМІ.

Оскільки Saudi Aramco, стратегічний інвестор MidOcean, повністю профінансує угоду, її частка у самій MidOcean зросте до 49%, а непряма частка Saudi Aramco у PLNG після завершення угоди становитиме 17,2%. Hunt Oil збереже 35% акцій PLNG і залишиться оператором проєкту.

MidOcean Energy, створена інституційним інвестором – EIG, нещодавно завершила покупку у японської Tokyo Gas часткою у чотирьох австралійських СПГ-проєктах – 1% у Gorgon LNG (15,6 млн т СПГ на рік), 1,575% в Ichthys LNG (8,9 млн т), 5% у Pluto LNG (4,5 млн т) і 1,575% у Queensland Curtis LNG (8,5 млн т) за $2,15 млрд.

Проєкт Peru LNG – єдиний у Південній Америці майданчик з виробництва й експорту скрапленого природного газу (СПГ). Завод, розташований за 170 км на південь від Ліми, має потужність 4,45 млн тонн рік, трубопровід завдовжки 408 км і потужністю 1 290 млн куб. футів на добу, два резервуари на 130 тис. куб. м, морський термінал та автоналивний комплекс потужністю до 19,2 млн куб. футів на добу.

PLNG вважається стратегічним активом для газового сектора Перу, що є ключовим каналом монетизації запасів природного газу країни шляхом його експорту.

Саудівська нафтова держкомпанія Saudi Aramco у вересні 2023 року підписала угоду про купівлю міноритарного пакета акцій MidOcean Energy на суму $500 млн з можливістю подальшого збільшення своєї частки. Це стало першою міжнародною інвестицією Aramco в СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти