У початок

Saudi Aramco зберегла ціни на нафту для Азії на березень

Нафтогазова держкомпанія Саудівської Аравії Saudi Aramco несподівано зберегла відпускні ціни на нафту для покупців з Азії у березні, повідомило агентство Reuters.

«Провідний експортер нафти, Саудівська Аравія, несподівано зберегла березневі ціни на свою основну марку нафти Arab Light для Азії без змін на мінімальному за понад два роки рівні», − пише агентство з посиланням на компанію. У лютому ціна зменшилась одразу на $2 за барель, це найбільше зниження за 13 місяців і найнижча ціна за 27 місяців, за даними агентства.

Збережена вартість марки Arab Light для покупців з Азії на $1,5/бар. перевищує ціну кошика сортів Oman/Dubai. При цьому ринки очікували на збільшення ціни приблизно на $0,55. Ціни на марки Arab Heavy і Super Light були також збережені, а на Extra Light і Arab Medium – знижені для Азії.

Для споживачів із США ціна в березні на Arab Light зменшена на $0,3 з премією $4,85 по відношенню до ASCI. Ціна на Extra Light знижена на $0,2, на інші марки − збережена.

Для північно-західної частини Європи ціни на Arab Light були збережені, таким чином, Arab Light з поставкою в березні продається на $0,9 дорожче за ICE Brent. Для Середземномор'я ціна на Arab Light також залишилася без змін, із постачанням у березні − на $0,4 дорожче за ICE Brent. Ціни на решту марок для цих регіонів також не змінилися.

Saudi Aramco − національна нафтогазова компанія Саудівської Аравії, заснована 1933 року. Компанія представлена на трьох основних світових енергетичних ринках Азії, Європи і Північної Америки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти