У початок

Saudi Aramco відкладає проведення IPO нафтотрейдингового підрозділу

Саудівська держкомпанія Saudi Aramco відкладає проведення IPO нафтотрейдингового підрозділу, який міг стати одним із найбільших у світі цього року, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

Зі слів джерел, останніми місяцями компанія суттєво уповільнила підготовку до розміщення акцій Aramco Trading Co. в Ер-Ріяді. Ймовірно, проведення IPO може бути відкладено до наступного року, якщо ситуація на ринку не покращиться, зазначило одне з джерел.

Спочатку Aramco планувала розмістити акції підрозділу на відкритому ринку наприкінці 2022 – на початку 2023 року, розраховуючи, що його буде оцінено більш ніж $30 млрд. Однак тепер вона вважає, що провести велике IPO на біржі Ер-Ріяда на цю мить буде складно, зазначають джерела.

Крім того, з їхніх слів, саудівська держкомпанія хоче дати собі більше часу на завершення інтеграції цього підрозділу із трейдинговою «дочкою» американської нафтопереробної компанії Motiva Enterprises LLC (належить Aramco) до проведення IPO.

Aramco Trading, яку створено 2011 року, торгує широким колом енергоносіїв – від нафти до дизельного пального і СПГ. Торік компанія заявляла, що розраховує збільшити обсяги торгівлі до 6 млн барелів на добу на 2023 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти