У початок

Saudi Aramco хоче продати свого трейдера

Саудівська нафтова компанія Saudi Aramco планує провести первинне розміщення акцій (IPO) свого торгового підрозділу Aramco Trading або наприкінці поточного, або на початку наступного року, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

«Найбільша у світі нафтова компанія працює зі своїми консультантами над розміщенням паперів в Ер-Ріяді наприкінці цього року або на початку 2023 року», — пише агентство.

Saudi Aramco також перебуває у процесі залучення великої кількості банків до IPO. У травні Bloomberg повідомляв, що з компанією працюють такі американські банки, як Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co. і Morgan Stanley.

За даними джерел агентства, в рамках IPO Aramco Trading може бути оцінено більш ніж у $30 млрд, і це стане одним із найбільших розміщень цього року. Проте остаточне рішення ще не було ухвалено, і Saudi Aramco може згорнути існуючі плани у разі погіршення ринкових умов.

Saudi Aramco — національна нафтогазова компанія Саудівської Аравії, заснована 1933 року. Компанія представлена на трьох основних світових енергетичних ринках Азії, Європи й Північної Америки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти