У початок

Санкції проти росії: нафтова опція потрібна на вчора

Президент України Володимир Зеленський різко прокоментував брак ембарго на російські енергоносії у країнах Європейського Союзу, зазначивши під час звернення до парламенту Литви, що світ не розуміє, до якої війни готувалася влада рф.

«Євросоюз обговорює вже шостий пакет санкцій проти росії за війну і досі невідомо, чи опиниться під санкціями нафта. Навіть після побачених масових вбивств у Бучі й інших містах деякі країни ЄС ніяк не можуть визначитись, коли ж вони хоча б суттєво обмежать купівлю російських енергоносіїв», – сказав глава держави.

За його словами, якщо досі немає чіткої визначеності щодо російського газу, значить, не може бути і впевненості, що в Європі є спільна воля, щоб «припинити російські військові злочини, щоб примусити росію до миру».

При цьому він нагадав, що отні європейських компаній і банків не тільки досі не відмовилися працювати на російському ринку, але й демонструють відверту зневагу у відповідь на вимоги перестати фінансувати через свої податки, через свої акцизи воєнну машину рф.

досі європейські компанії продовжують працювати на території Російської Федерації, фінансуючи таким чином війну проти України

Володимир Зеленський зазначив, що у ситуації, яку ми маємо зараз, «не можна чекати розробки ще сьомого чи восьмого, дев'ятого, десятого, двадцятого пакета проти росії, щоб ухвалити потужні рішення. Зробити вже зараз усе необхідне. У шостому санкційному пакеті Євросоюз може це зробити, і повинен обов'язково включити туди нафту, обов'язково санкціонувати російські банки, але всі, не частину. Не треба демонстрацій».

Він додав, що потрібно визначити конкретні терміни для кожної держави Євросоюзу, щоб реально відмовитись або принаймні суттєво обмежити споживання російських газу і нафти.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти