У початок

ЄС ще на півроку продовжив санкції щодо росії

Рада Європейського Союзу ще на шість місяців, до 31 січня 2024 року, продовжила обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки російської федерації через воєнну агресію росії проти України.

Про це повідомила прес-служба Ради ЄС, передає «Дзеркало тижня».

Зазначається, що санкції були вперше запроваджені 2014 року у відповідь на російське вторгнення в Україну і значно розширені після 24 лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану і невиправдану воєнну агресію росії проти України.

До санкцій належать обмеження торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного використання, промисловості, транспорту й предметів розкоші. Вони також охоплюють заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти і певних нафтопродуктів з росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків, а також призупинення мовлення і ліцензій кількох підтримуваних кремлем телеканалів. Також до цього належать заходи, спрямовані на посилення спроможності ЄС протидіяти обходу санкцій.

Також до санкційних обмежень ЄС входить обмеження економічних відносин із незаконно анексованим Кримом, з непідконтрольними уряду України територіями Донецької й Луганської областей; індивідуальні обмежувальні санкції щодо широкого кола фізичних і юридичних осіб, як-от заморожування активів і обмеження на поїздки, а також дипломатичні заходи

Нагадаємо, що з 24 лютого 2022 року Європейський Союз затвердив 11 пакетів санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти