У початок

ЄС може накласти санкції на російського страховика нафтових танкерів «інгосстрах»

Виконавчий орган Європейського Союзу розглядає доцільність пропозиції однієї з держав-членів накласти санкції на російську страхову компанію «інгосстрах» у рамках зусиль, спрямованих на перекриття потоків доходів, необхідних москві для фінансування війни проти України. Про це повідомляє Bloomberg.

Пропозиція, яка може вимагати від ЄС розширення критеріїв для переліку, спрямована на одного з основних постачальників страхування танкерів, що перевозять російську нафту, після того, як G7 запровадила обмеження цін на більшість російської морської нафти й палива наприкінці 2022 року і на початку 2023 року, повідомляють обізнані джерела.

Якби це було реалізовано, ця ідея створила б великі ризики й витрати, які важко піддати кількісній оцінці, не лише для російської торгівлі нафтою, але й для більш широких міжнародних постачань сировинних товарів, які «інгосстрах» покриває.

Оцінка все ще перебуває на ранній стадії, і московський «інгосстрах» наразі не включено до останнього проєкту нового пакету санкцій, який блок зараз обговорює, повідомили джерела на умовах анонімності. Навіть якщо пропозицію схвалить Європейська комісія, вона все одно зіткнеться з численними перешкодами, враховуючи, що кілька країн-членів, включаючи Угорщину, виступають проти більшості заходів, спрямованих на енергетичний сектор росії, повідомляють джерела. Санкції ЄС вимагають підтримки всіх держав-членів.

Критерії переліку спрямовані на людей і організації, які працюють у секторах економіки, що забезпечують російський уряд значними джерелами доходу — те, що потрібно було б продемонструвати у разі з «інгосстрахом».

«Країни-члени обговорюють і вирішують списки в рамках процедури, яка є конфіденційною», — сказав Пітер Стано, провідний речник із закордонних справ і політики безпеки ЄС.

«інгосстрах», який входить у п’ятірку найбільших російських страхових компаній, заявив, що «працює в суворій відповідності до всього чинного законодавства й дотримується суворих процедур відповідності». Фірма «дотримується рекомендацій, викладених у відповідних документах щодо санкцій для організацій, які працюють у секторі морського судноплавства, опублікованих OFAC, та інших відповідних вказівках, якщо це застосовно», — йдеться в коментарях, надісланих електронною поштою.

ЄС, США та інші союзники запровадили кілька раундів санкцій проти російського експорту, компаній і посадових осіб після повномасштабного вторгнення в Україну. Союзники Києва особливо зосереджені на придушенні здатності москви обходити санкції й на обмеженні її майбутніх доходів, щоб зменшити здатність фінансувати й підтримувати широку війну росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти