У початок

ЄС має намір впровадити санкції проти перевезення російської нафти морем

Європейський Союз запропонував заборонити доступ до своїх портів для суден, які намагаються обійти санкції проти російської нафти, оскільки вони прагнуть стримати транспортування її сирої нафти і продуктів за цінами, нижчими за граничні ціни, встановлені країнами G7. 

Цей захід є частиною більш широкого пакету санкцій проти росії після її повномасштабного вторгнення в Україну, згідно з документами ЄС, з якими ознайомилося агентство Bloomberg. Оскільки обмеження цін на російську нафту і нафтопродукти вже діють, тепер увагу зосереджено на усуненні лазівок і більш ефективному застосуванні обмежень.

Виконавчий орган ЄС послався на «різке збільшення шахрайства і пов’язаних із цим ризиків для навколишнього середовища» з боку суден, які намагаються обійти обмеження цін G7 і заборону на імпорт російської нафти до блоку. Суднам, підозрюваним або виявленим у порушенні санкцій шляхом здійснення перевезень із судна на судно, слід заборонити доступ до європейських портів і шлюзів, йдеться в повідомленні.

Перевезення з судна на судно стали ключовими для руху московської нафти на ринок після заборони Європейським Союзом морського транспортування російської нафти на початку грудня. Центральними точками російської заміни нафти з грудня були Сеута, іспанський анклав у північній Африці, і біля грецького узбережжя поблизу Каламати.

На початку лютого влада Іспанії надіслала листа місцевим компаніям з доставки, нагадавши їм, що сприяння цій діяльності ризикує порушити санкції. Компаніям ЄС заборонено надавати низку послуг з транспортування сирої нафти, якщо вантаж на борту не придбано за ціною G7 або нижче від $60 за барель.

росія використовує величезний флот старих кораблів, щоб обійти обмеження ЄС і G7. Оскільки багато з цих суден прослужили 20 років, попередні власники очікували продати їх на металобрухт. Натомість вони передали їх новоствореним компаніям, які продовжують використовувати ц судна.

У рамках запланованого пакету санкцій, 11-го для блоку з лютого 2022 року, ЄС також запропонував спрямувати обмеження на судна, які вимикають навігаційні системи. Для ухвалення заходів потрібна підтримка всіх держав-членів ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти