У початок

ЄС хоче збільшити постачання газу з Азербайджану – Reuters

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн їде в Баку, оскільки Європа прагне збільшити постачання природного газу з Азербайджану, намагаючись зменшити залежність від російських енергоносіїв. Про це пише Reuters.

«На тлі того, що росія продовжує свої постачання енергоресурсів робити зброєю, диверсифікація нашого імпорту енергії є пріоритетом для ЄС. Президент ЄК фон дер Ляєн і комісар з енергетики Кадрі Сімсон будуть 18 липня в Азербайджані для подальшого зміцнення співпраці», – йдеться у повідомленні комісії у Twitter.

Reuters зазначає, що в проєкті документа комісії пропонується, щоб країни ЄС уклали угоду з Азербайджаном щодо збільшення імпорту природного газу і підтримки розширення трубопроводу для полегшення постачань.

Раніше повідомлялося, що росія зупинила «північний потік».

Як відомо, раніше найбільші клієнти «газпрому» в ЄС – OMV з Австрії, Eni з Італії, Uniper з Німеччини та Engie – підтвердили, що російський монополіст обмежив постачання газу за чинними контрактами газогоном «північний потік» на 60% – до 40% його потужності. «газпром» стверджує, що зменшив транзит газу через несвоєчасне повернення компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів після технічного обслуговування у Канаді.

Раніше «газпром» припинив постачання газу низці європейських компаній через їхню відмову виконувати вимогу владіміра путіна про переведення розрахунків за газ у рублі. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти