У початок

російський «новатек» відновив переробку на заводі в усть-лузі

російська енергетична компанія «новатек» відновила переробку газового конденсату на своєму комплексі в усть-лузі 11 лютого, повідомили Reuters два галузевих джерела після того, як минулого місяця об’єкт було пошкоджено внаслідок ймовірної атаки українського безпілотника.

За даними джерел, за 11-12 лютого на комплексі перероблено близько 18 тис. тонн газового конденсату.

«новатек» був змушений призупинити деякі операції в усть-лузі, величезному терміналі для експорту палива й переробному комплексі в Балтійському морі, через пожежу 21 січня після атаки безпілотника.

24 січня компанія відновила завантаження палива на терміналі в усть-лузі, але вивезла на експорт паливо, вироблене до пожежі й збережене в резервуарах, а також газовий конденсат.

Комплекс «усть-луга», запущений 2013 року, переробляє газовий конденсат на легку й важку нафту, авіаційне паливо, компонент суднового палива (мазут) і газойль, дає змогу компанії відвантажувати нафтопродукти, а також газовий конденсат на міжнародні ринки.

«новатек» виробляє в основному нафту для Азії, включаючи Китай, Сингапур, Тайвань і Малайзію, а також авіаційне паливо з доставкою в Стамбул для Turkish Airlines.

2023 року комплекс «усть-луга» переробив 7 млн тонн газового конденсату, за даними «новатеку».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти