У початок

Російський «лукойл» завершив продаж нафтопереробного заводу ISAB в Італії

Другий за величиною виробник нафти в росії, «лукойл», повідомив Reuters, що його дочірня компанія LITASCO завершила продаж нафтопереробного заводу ISAB на Сицилії кіпрській приватній інвестиційній компанії «G.O.I. Енергія» після схвалення італійської влади.

G.O.I. Energy заявили, що мають на меті перетворити нафтопереробний завод на «один із головних енергетичних центрів Європи» завдяки взаємодії з промисловими партнерами, включаючи трейдера товарів Trafigura.

«ISAB і Trafigura... підписали довгострокові комерційні угоди, які забезпечать безперервність постачань сировини і закупівлю готової продукції. Trafigura відіграватиме ключову роль у забезпеченні повноцінної роботи НПЗ у майбутньому», – йдеться у повідомленні.

Завод ISAB на Сицилії переробляє 320 тис. барелів сирої нафти на день (б/д), що становить п’яту частину нафтопереробних потужностей Італії. У ньому безпосередньо працює близько тисячі людей в економічно депресивному південному регіоні Італії.

У січні «лукойл» заявив, що досяг попередньої угоди про продаж нафтопереробного заводу компанії G.O.I Energy, прокладаючи шлях для своєї першої значної реалізації активів з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому минулого року.

Хоча «лукойл» безпосередньо не потрапив під дію санкцій Заходу проти росії, НПЗ ISAB постраждав від ембарго на московську нафту, оскільки банки не бажали фінансувати закупівлі для пов’язаної з росією компанії.

Зрештою уряд Італії дав умовне схвалення угоди після ретельного розгляду правил «золотої сили», котрі розроблено для захисту галузей, які вважаються стратегічно важливими.

«Придбання ISAB компанією GOI є важливою віхою, оскільки це знаменує початок нової ери для НПЗ», — сказав генеральний директор G.O.I Майкл Бобров.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти