У початок

російський експорт пального впав через перевищення ліміту цін на деякі види — Bloomberg

російський експорт нафтопродуктів упав цього місяця через зниження місцевої нафтопереробної діяльності в той час, коли деякі види палива перевищили ліміти цін G7, щоб потенційно посилити контроль західних постачальників транспортних послуг для перевезення вантажів.

За даними Vortexa Ltd., зібраними Bloomberg, за перші 12 днів серпня впали постачання основних продуктів з росії, включаючи дизель, мазут і нафту. Більшість із них перевищили порогові ціни, встановлені G7, ускладнюючи доступ трейдерів до логістичних послуг і страхування.

За експортом російської нафти уважно стежать, щоб оцінити видобуток сирої нафти, оскільки москва припинила публікувати офіційні дані. Потоки морської нафти в країні скоротилися минулого місяця, що свідчить про те, що росія дотримується зобов’язань щодо скорочення видобутку. Потоки нафтопродуктів зросли в липні після завершення весняного технічного обслуговування, але зараз починають зменшуватися.

Згідно з даними Vortexa, зібраними Bloomberg станом на 18 серпня, експорт нафтопродуктів склав близько 2,29 млн барелів на день (б/д), це найнижчий середньодобовий показник із жовтня. Це на 14% нижче від загального показника липня, коли обсяги досягли максимуму за три місяці.

Експорт дизельного пального й газойлю зменшився до 1,04 млн б/д, що на 11% нижче від середнього показника за весь липень. Туреччина залишається найбільшим покупцем російського ДП, тоді як потоки в Лівії й Туніс цього місяця зросли.

Щорічні світові витрати на розвідку нафти й газу відновляться до $22 млрд на 2027 рік. 

Згідно з новим звітом Wood Mackenzie, витрати на розвідку (за винятком оцінки) відновляться від історичного мінімуму до середнього показника в $22 млрд на рік у реальному вираженні протягом наступних п’яти років.

Згідно з новим звітом Wood Mackenzie «Тихе відновлення розвідки», нафтогазові компанії стимулюватимуть до збільшення витрат на розвідку до 2027 року.

«Найближчими роками дослідники стануть сміливішими», — сказала Джулі Вілсон, директор глобальних дослідницьких досліджень компанії Wood Mackenzie, додавши, що «хоча цей відскок може когось здивувати, його слід розглядати в контексті. У 2006-2014 роках розвідка пережила бум, і витрати досягли максимуму в $79 млрд в цінах 2023 року. Але за попередні шість років середній показник становив $27 млрд на рік у цінах 2023 року. Хоча витрати збільшаться, вони не повернуться навіть близько до минулих максимумів, і, ймовірно, буде стеля для збільшення. Бракує високоякісних перспектив, які б задовольнили сьогоднішні економічні показники й показники ESG, а постійне зосередження на дисципліні щодо капіталу утримуватиме кришку від перевитрат».

Зростання почнеться 2023 року, і, за прогнозами, витрати зростуть на 6,8% порівняно з загальними показниками 2022 року (у реальному вираженні). Основним рушієм цієї підвищеної активності є надійне ділове обґрунтування. За даними Wood Mackenzie, віддача від геологорозвідувальних робіт за повний цикл стабільно перевищує 10% з 2018 року і перевищила 20% 2022 року.

«Ці позитивні результати підвищили довіру до розвідки», — сказав Вілсон. З його слв, «покращення результатів залежить від багатьох чинників. Висока оцінка портфоліо в поєднанні з більшою дисципліною у витратах і виборі потенційних клієнтів означає, що вивчаються лише найкращі потенційні клієнти, а відходи зведено до мінімуму. Підвищення ефективності також сприяє підвищенню прибутків як від розробки, так і від розвідки».

У довгостроковій перспективі глибоководні й надглибоководні проєкти забезпечать найбільше можливостей для розвитку розвідки. Атлантична окраїна Африки й регіони Східного Середземномор’я зазнають найбільшого зростання, і там будуть витрати на деяких невизначених нових кордонах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти