У початок

Російський дизель застряг у морі через винятково теплу зиму — Bloomberg

Винятково тепла зима підірвала попит на дизель. На кінець лютого в морі на плавучих сховищах накопичилось 1,9 млн барелів енергоносія, що стало рекордом із жовтня 2020 року, повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Kpler Inc.

Як пише Bloomberg, накопичення дизпального в такій кількості за три тижні після набуття чинності «стелею» цін на нафтопродукти показує, що його частину відвантажили з російських портів без покупців. За даними агентства, наприкінці січня в морі перебувало 1,3 млн барелів російського дизелю, 5 лютого, у день введення обмеження цін на нього, – 555 тис. барелів. На 28 лютого кількість барелів у морі зросла до 1,9 млн.

Аналітики Bloomberg зазначають, що велика кількість непроданого російського дизелю може позначитися на темпах переробки й виробництва сирої нафти у росії. Агентство доповнило, що минулого тижня в морі було рекордне число вантажів із російським дизелем без пункту призначення.

З 5 лютого 2023 року діє ембарго Євросоюзу на російські нафтопродукти, а також затверджено ціну на нафтопродукти з росії на рівні $100 за барель. За даними The Wall Street Journal, країни Північної Африки різко наростили обсяг закупівлі російського дизельного пального й інших нафтопродуктів на тлі скорочення закупівель ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти