У початок

Російське ФАС хоче заборонити експорт бензину із серпня

Федеральне антимонопольне агентство (ФАС) росії хоче заборонити експорт бензину з 1 серпня, щоб задовольнити попит на пальне під час збору врожаю й зберегти цінову стабільність, повідомило агентство 12 липня.

Як зазначає Reuters, спочатку росія частково заборонила експорт бензину на шість місяців із 1 березня, окрім деяких країн, з якими вона має прямі міжурядові угоди про постачання пального, такі як Монголія.

Заборону запровадили, щоб запобігти дефіциту пального і зупинити зростання цін після серії атак українських безпілотників на нафтопереробні заводи та технічних збоїв. У травні обмеження призупинили до 30 червня, а потім продовжили до кінця липня.

Агентство заявило, що підтримує повернення заборони на експорт бензину з 1 серпня. Уряд має прийняти рішення про відновлення заборони до 31 липня.

«Обмеження експорту пального сприятиме насиченню внутрішнього ринку в період підвищеного попиту, пов'язаного, зокрема, з плановими ремонтами на нафтопереробних заводах, а також забезпечить цінову стабільність і доступність пального для всіх категорій споживачів», — йдеться в заяві ФАС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти