У початок

Російська нафта більше не постачається на Мажейкяйський НПЗ

Литовський нафтопереробний завод Orlen Lietuva, що належить польському концерну Orlen, більше не отримує нафту з рф. Про це заявив на прес-конференції у Варшаві минулого тижня президент Orlen Даніель Обайтек, повідомляє BNS.

«На нафтопереробний завод Мажейкяй у Литві, на який також постачалась нафта, видобута на Сході, більше не постачається ця сировина. Сто відсотків сирої нафти постачається в компанію з інших країн», – заявив Даніель Обайтек.

Крістіна Гендвіле, представник Orlen Lietuva, підтвердила BNS, що завод переробляє нафту з Північного моря, Саудівської Аравії, США й інших регіонів.

«На нафтопереробний завод у Мажейкяйському районі, який керує Orlen Lietuva, надходить лише нафта, видобута в Північному морі, Саудівській Аравії, США й інших регіонах, але не в російській федерації», – сказала Гендвіле.

Нагадаємо, минулого тижня голова Orlen Lietuva Міхал Рудніцкіс заявив, що компанія готова відмовитися від російської нафти, на яку досі припадала більшість її нафтопереробленої сировини.

«Єдиний нафтопереробний завод у країнах Балтії повністю технологічно готовий до переробки неросійської нафти. Таким чином, забезпечується безперебійний процес виробництва за будь-якого геополітичного сценарію», – зазначив у звіті М.Рудніцкіс.

Нещодавно міністр енергетики Дайнюс Крейвіс заявив, що компанія планує в майбутньому використовувати тільки нафту саудівської компанії Saudi Aramco.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти