У початок

росія знайшла спосіб обійти західні перепони на ринку страхування танкерів

Індія проводить сертифікацію безпеки для десятків суден, керованих дубайською дочірньою компанією найбільшої російської судноплавної групи «совкомфлот», що дозволяє експортувати нафту в Індію й інші країни після того, як західні сертифікаційні компанії відмовилися від своїх послуг через глобальні санкції проти москви, пише Reuters.

Зазначається, що сертифікація Індійським регістром судноплавства (IRClass), однією з провідних класифікаційних компаній у світі, забезпечує останню ланку в ланцюжку оформлення документів — після страхового покриття — необхідну підтримку танкерного флоту державної компанії «совкомфлот» на плаву і доставки російської сирої нафти на зарубіжні ринки.

Дані, зібрані з веб-сайту IRClass, показують, що компанія сертифікувала понад 80 суден, керованих дочірньою компанією «совкомфлоту»  – SCF Management Services (Дубай). Ltd.

Джерело в індійському судноплавстві, знайоме з процесом сертифікації, повідомило, що більшість судів «совкомфлоту» наразі перейшли на IRClass через дубайську філію.

Галузеве видання TradeWinds повідомило минулого тижня, що більшу частину міжнародного танкерного флоту «совкомфлоту», який було розсекречено через санкції, було переведено до IRClass у квітні й травні.

Класифікаційні товариства засвідчують, що судна безпечні й здатні ходити морем, що має важливе значення для забезпечення страхування й отримання доступу до портів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти