У початок

росія зменшує знижки на дизельне пальне для Бразилії

І без того велика потреба Бразилії в дизельному паливі, схоже, зростатиме, але джерела сумніваються, що російські барелі задовольнять додатковий попит, як це відбувалося протягом більшої частини 2023 року, пише S&P Global.

Знижки на доставлене російське дизельне пальне скоротилася щонайменше до 8 центів/галлон (1$8/т) від ціни продукту американського походження, повідомило джерело на бразильському ринку.

Протягом більшої частини літа йшлочя про російську знижку до дизелю американського походження на рівні 20 центів/галон ($45/т), але вона почала зменшуватися, оскільки бразильський нафтовий гігант Petrobras різко підвищив обсяги виробництва й різко зросли міжнародні ціни.

«росія є маркетмейкером, але останні два тижні вона робить не так багато. Нам не потрібно гнатися за російським паритетом», — сказало джерело.

Звіт S&P Global Commodities at Sea від 22 серпня показав, що постачання російського дизелю в Бразилію склало в середньому лише 45 тис. б/д за тиждень, що закінчився 18 серпня, це найнижчий показник із початку травня.

Величезний сільськогосподарський сектор Бразилії у третьому кварталі досягає повної активності через щорічний урожай олійного насіння й цукрової тростини.

Бразилії історично доводилося імпортувати близько 25% свого ДП, а російське дизпальне заповнювало ринок місяць за місяцем. Джерела підтвердили, що приблизно 80% дизельного імпорту надходило з росії.

Відповідно до звіту S&P Global від 15 серпня, Бразилія була другим за величиною пунктом призначення після Туреччини для російського газойлю. Минулого тижня росія завантажила Бразилію 103 тис. барелів на день, сьомий тиждень поспіль перевищивши 100 тис. б/д. У квітні росія стала основним постачальником дизелю в Бразилію. Звіт показує, що рекордні 163 тис. б/д зафіксовано в червні.

Раніше США були основним джерелом ULSD для Бразилії, експортуючи 49,47 млн барелів 2022 року, або 4,12 млн барелів на місяць, згідно з даними Управління енергетичної інформації США. До травня, останнього звітного місяця, такий експорт скоротився вдвічі. Дані Kpler про судноплавство показали, що експорт ДП з США в Бразилію в липні склав лише 750 тис. барелів, хоча в серпні він відновився до 1,92 млн. 

Американський брокер нещодавно заявив, що росія настільки домінувала в імпорті Бразилії, що вони відмовилися від посередництва в експорті ULSD із США до найбільш густонаселеної країни Латинської Америки. Але зі звуженням спреду американські брокери бачать відновлення інтересу за межами типових продажів американських нафтопереробників, сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти