У початок

Росія намагається продати свою нафту Індії зі знижкою $35 за барель – ЗМІ

Росія готова надавати Індії великі знижки на свою нафту на тлі міжнародного тиску й зниження попиту на російську сировину після вторгнення в Україну.

За даними джерел агентства Bloomberg, рф пропонує Індії свій флагманський сорт нафти Urals зі знижкою до $35 за барель порівняно з цінами до 24 лютого, хоча з того часу ціни на нафту марки Brent зросли приблизно на $10 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Співрозмовники агентства уточнюють, що «для початку» росія хоче домовитися про постачання 15 млн барелів, законтрактованих на цей рік. Платежі пропонується проводити в рублях за допомогою російської системи передачі фінансових повідомлень ЦБ рф (місцева альтернатива SWIFT).

Джерела агентства стверджують, що наразі сторони вивчають можливість постачання нафти через порт Владивостока, щоб уникнути перешкод, які можуть виникнути на маршруті через Балтійське море. З Далекого Сходу нафту можна доставити на нафтопереробні заводи східного узбережжя Індії менш як за 20 днів.

Перемовини проводяться на урядовому рівні. Ймовірно, питання постачання нафти обговорюватиметься під час дводенного візиту міністра закордонних справ росії сєргєя лаврова до Індії.

Bloomberg зазначає, що поки не ясно, якою може бути верхня межа обсягу закупівлі, але вважається, що Індія має обмежений попит на пропоновані сорти.

«Споживання Індією російської нафти багато років було дуже невеликим. Тому НПЗ не налаштовані купувати багато російської нафти», – пояснює аналітик нафтового ринку із Сінгапуру Вандані Харі, засновниця компанії Vanda Insights.

Як повідомлялося, через відмову традиційних покупців від придбання російської нафти сорту Urals знижка на неї у Північно-Західній Європі перевищує $30 за барель. Падіння цін на російську нафту також визнали в уряді росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти