У початок

«роснєфть» не змогла продати нафту, вимагаючи оплату в рублях

російський нафтотрейдер «роснєфть» не зміг продати 6,5 млн тонн нафти під час тендеру, оскільки вимагав повну передоплату в рублях. Про це пише Reuters із посиланням на 5 трейдерів, повідомляє «Економічна правда».

«Провал тендеру підкреслює проблеми кремля із продажем нафти через жорсткі санкції Заходу проти рф за вторгнення в Україну.

Минулого тижня «роснєфть» «пішла шляхом розпоряджень» путіна «газпрому» й попросила 100% передоплати і конвертації платежу в рублі за закупівлю нафти.

«роснєфть» виставила 6,5 млн тонн нафти Urals, Siberian Light, Sokol і ESPO Blend, але до понеділка жодних заявок не було подано», – пише Reuters із посиланням на трейдерів.

«роснєфть» не відповіла одразу на запити агентства про коментар.

«Конкретні умови й стислі терміни вимагають індивідуальних перемовин», – повідомило джерело в азійській торговій фірмі, додавши, що деякі з пропонованих обсягів може бути продано за приватними угодами.

Інше джерело, знайоме з тендером «роснєфті», повідомило, що головною метою тендеру було «оголошення ринку про вимогу оплати в рублях», що було досягнуто.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти