У початок

Reuters: росія вимагає від Індії оплати за нафту в дирхамах ОАЕ

російська федерація вимагає від Індії сплачувати за свою нафту дирхамами Об’єднаних Арабських Еміратів у спробах перевести міжнародні контракти на інші валюти, крім долара. Про це повідомляє Reuters із посиланням на рахунок-фактуру у розпорядженні редакції й джерела, наближені до процесу.

російська компанія «роснєфть» постачає сиру нафту в Індію через низку трейдерів, наприклад – Everest Energy і Coral Energy. У червні рф другий місяць поспіль витіснила Саудівську Аравію як другого за величиною постачальника нафти в Індію після Іраку. Індія також наразі є другим за величиною покупцем російської дешевої нафти після Китаю. 

За даними джерел Reuters, принаймні два індійських нафтопереробники вже здійснили деякі платежі в дирхамах, а інші готові провести такі платежі найближчими днями.

Об’єднані Арабські Емірати у спробі зберегти «нейтральну позицію» не запровадили санкцій проти рф, і виплати в дирхамах можуть посилити розчарування частини країн Заходу, які приватно кажуть, що позиція ОАЕ є неспроможною і фактично є підтримкою на боці росії.

Трейдери, яких використовує «роснєфть», почали вимагати оплату в доларовому еквіваленті в дирхамах з липня.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти