У початок

Reuters: росія розпочала постачання пального в Іран залізницею

росія цього року вперше почала експорт пального в Іран залізничним транспортом після того, як традиційні покупці уникають торгівлі з москвою, повідомляє Reuters із посиланням на три галузевих джерела і експортні дані.

«росія й Іран, які перебувають під санкціями Заходу, налагоджують тісніші стосунки, щоб підтримати свої економіки й підірвати санкції Заходу, які і москва, й Тегеран вважають невиправданими», — пише агентство.

Восени минулого року віце-прем'єр росії алєксандр новак оголосив про початок обмінних постачань нафтопродуктів з Іраном, але фактичні постачання розпочалися лише цього року, повідомили джерела Reuters.

У лютому й березні росія постачила в Іран до 30 тис. тонн бензину й дизельного пального, повідомили Reuters два джерела, знайомі з експортними даними.

Усі обсяги постачалися залізницею з росії через Казахстан і Туркменістан. Одне з джерел повідомило, що деякі вантажі бензину спрямовувалися з Ірану в сусідні країни, зокрема в Ірак, вантажівками.

Іран є виробником нафти і має власні нафтопереробні заводи, але останнім часом його споживання перевищило внутрішнє виробництво пального, особливо у північних провінціях, сказав один із трейдерів на ринку нафтопродуктів Центральної Азії.

Окрім цього, росія постачала невеликі обсяги палива в Іран танкерами через Каспійське море, як це було 2018 року, повідомили двоє трейдерів, знайомих із ситуацією.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти