У початок

Repsol продає 25% видобувного бізнесу за $4,8 млрд

Іспанська енергетична компанія Repsol SA продає 25% свого бізнесу у сфері розвідки і видобутку нафти й газу американській інвестиційній фірмі EIG Global Energy Partners за $4,8 млрд. Про це з посиланням на повідомлення Repsol пише «Інтерфакс-Україна».

У рамках угоди вартість усього бізнесу було оцінено приблизно в $19 млрд.

Угода також передбачає можливість лістингу підрозділу в США після 2026 року, якщо на ринку складуться відповідні для цього умови.

Repsol збереже мажоритарну частку у підрозділі й призначить до ради директорів чотирьох осіб, включаючи голову з правом голосу. EIG отримає у раді два місця, ще двоє членів будуть незалежними директорами, повідомила Repsol.

З початку 2022 року Repsol видобуває близько 570 тис. барелів нафтового еквівалента за добу, а розвідані запаси компанії оцінюються в 2,3 млрд б.н.е., з яких майже 70% становить природний газ. Активи компанії розташовані в Північній і Південній Америці, а також у Європі (Норвегія і Великобританія), Північній Африці (Алжир і Лівія) та Азії (Індонезія).

Акції Repsol на початку торгів у Мадриді у середу дешевшають на 0,4%. З початку року капіталізація компанії зросла на 28,6%, до 19,4 млрд євро.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти