У початок

Reliance отримала дозвіл США на відновлення імпорту нафти з Венесуели

Reliance Industries Ltd отримала дозвіл США на відновлення імпорту нафти з Венесуели, попри санкції Білого дому проти країни, повідомляють джерела Bloomberg, знайомі з подією.

Найбільший приватний нафтопереробний завод (НПЗ) Індії планує незабаром почати закуповувати венесуельську нафту, повідомили джерела на умовах анонімності, оскільки інформація не публічна. Згідно з даними компанії Kpler, Reliance становила близько 90% імпорту сирої нафти в Індію з Венесуели після скасування санкцій минулого року.

Вашингтон тимчасово зняв обмеження щодо золотого й нафтового секторів південноамериканської країни минулого року, коли президент Ніколас Мадуро й опозиція підписали угоду про гарантування вільних і чесних виборів. Потім санкції було відновлено у квітні після того, як Венесуела не виконала угоду, і нафтові компанії подали заявки на отримання дозволу від Міністерства фінансів США, щоб продовжувати там бізнес.

Експорт сирої нафти з Венесуели зріс до 654 тис. барелів на день (б/д) у червні, найвищого показника з квітня 2020 року, згідно зі звітами про доставлення й даними Kpler, після того, як США надали спеціальну ліцензію компаніям на продовження буріння в країні, попри санкції.

Крім Reliance, закордонний інвестиційний підрозділ ONGC Videsh Ltd., що належить індійській державній компанії Oil and Natural Gas Corp., також подав заявку на звільнення від імпорту сирої нафти з Венесуели.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти