У початок

Ірак з Туреччиною ще не домовилися про відновлення експорту нафти з півночі

Міністр нафти Іраку зі своїм турецьким колегою не досягли згоди щодо негайного відновлення експорту нафти з півночі Іраку, але погодилися провести додаткові перемовини в майбутньому, повідомили Reuters два джерела, які знають про зустріч міністрів в Анкарі.

Туреччина припинила потік 25 березня після того, як арбітражне рішення Міжнародної торгової палати (ICC) зобов’язало Анкару виплатити Багдаду збитки обсягом $1,5 млрд за несанкціонований експорт, здійснений регіональним урядом Курдистану (KRG) з 2018 року.

Блок складається в основному з нафти, що походить з напівавтономного курдського регіону Іраку.

Згідно з заявою Міністерства нафти, результати зустрічі дозволили Туреччині й Іраку завершити технічне обслуговування трубопроводу до відновлення надходження нафти.

Міністр нафти Іраку Хаян Абдель-Гані прибув до турецької столиці, щоб обговорити питання, включаючи відновлення експорту нафти через нафтовий термінал «Джейхан», повідомило Reuters джерело в офісі міністра.

Посадовець Міністерства нафти Іраку, близький до операцій з експорту нафти на півночі, заявив у вівторок, що минулого місяця Міністерство енергетики Туреччини повідомило іракському державному маркетологу SOMO, що йому потрібно більше часу, щоб перевірити технічну можливість трубопроводу для відновлення потоків.

«Міністерство енергетики Туреччини повідомило SOMO минулого місяця, що потрібно більше часу, щоб перевірити трубопровід і резервуари для зберігання сирої нафти в Джейхані на наявність будь-яких пошкоджень внаслідок землетрусу, від якого постраждала Туреччина», — сказав іракський чиновник.

Іракські енергетичні чиновники заявили, що візит їхнього міністра нафти спрямовано на досягнення порозуміння з Туреччиною для узгодження чіткої дати відновлення експорту нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти