У початок

Ірак з ОАЕ уклали угоди на розробку трьох нафтових і газових родовищ

Ірак уклав три енергетичні контракти з компанією Crescent Petroleum, що базується в ОАЕ, на розробку трьох нафтових і газових родовищ в Іраку, повідомило Reuters Міністерство нафти країни.

Компанія Crescent Petroleum, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, у лютому підписала три 20-річні контракти на розробку родовищ нафти й природного газу в іракських провінціях Басра і Діяла на північному сході Багдада.

Очікується, що контракти Crescent Petroleum почнуть виробляти 400 млн стандартних кубічних футів природного газу на день протягом 18 місяців, цитує заяву Міністерства нафти Іраку Хаяна Абдель-Гані.

Абдель-Гані, який був присутній на запуску в штаб-квартирі Міністерства нафти в Багдаді, сказав, що початок діяльності Crescent Petroleum допоможе Іраку припинити спалювання газу на факелах і використовувати оброблений газ для виробництва електроенергії.

Виробник ОПЕК значною мірою покладається на імпорт іранського газу для живлення своєї енергосистеми. Але Сполучені Штати підштовхнули Ірак до зменшення своєї залежності від іранського газу.

Ірак продовжує спалювати частину газу, який видобувається разом із сирою нафтою, оскільки йому не вистачає потужностей для його переробки на паливо для місцевого споживання чи експорту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти