У початок

Ірак прагне відродити зруйнований війною НПЗ

Ірак, член ОПЕК, розпочав проєкт з ремонту свого найбільшого нафтопереробного заводу (НПЗ), який було серйозно пошкоджено під час війни сім років тому, повідомили Reuters офіційні особи.

НПЗ «Байджі» в губернаторстві Саладін на північ від столиці Багдада виробляв майже третину нафтопереробних потужностей Іраку, перш ніж він зазнав серйозних збитків під час війни 2014 року між урядовими силами й угрупованням «Ісламська держава».

Очікується, що проєкт, який було запущено в травні, буде завершено наприкінці 2024 року, і очікується, що НПЗ повернеться до довоєнного обсягу виробництва на рівні 120 тис. барелів на добу (б/д), зазначив Хамід Юнус, заступник міністра з переробки в Міністерстві нафти країни.

«Нафтопереробний завод Baiji постраждав понад 9% під час конфлікту… ми боремося з часом, щоб завершити роботи з відновлення, й очікуємо, що їз буде завершено до кінця наступного року», — сказав Юнус у заяві, опублікованій веб-сайтом Baghdad Alyoum та іншими іракськими організаціями.

Керівник НПЗ Аднан Хамуд сказав, що перша фаза проєкту реабілітації передбачає очищення від сміття, додавши, що друга фаза розпочнеться цього року і включатиме технічне обслуговування, будівництво й експлуатацію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти