У початок

Рада розблокувала підписання закону про податкові пільги і повернення перевірок

Верховна Рада після розгляду відхилила проєкти постанов про відміну свого рішення від 30 червня 2023 року про прийняття в цілому законопроєкту №8401, який скасовує 2-відсотковий єдиний податок і повертає документальні перевірки і контроль PPO.

Як повідомив член фракції «Голос» Ярослав Железняк, на пленарному засіданні в четвер жоден із документів, що розглядаються, не набрав достатньої кількості голосів для прийняття.

«Вони набрали 53, 46 і 34 голоси з 226 необхідних. Відповідно зараз голова парламенту отримав право підписати закон, передати його на підпис президенту і з 1 серпня він набуде чинності», — написав депутат у своєму Телеграм-каналі, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 червня ухвалила закон №8401, один із важливих структурних маяків програми з МВФ, про відміну 2-відсоткового єдиного податку з 1 серпня і повернення документальних перевірок і контролю РРО.

Пізніше народні депутати з міжфракційного об'єднання «Розумна політика», а також фракцій «Слуга народу» й «Батьківщина» зареєстрували у Верховній Раді три проєкти постанов №№8401-П, №8401-П1 і 8401-П2 про відміну результатів голосування у другому читанні і загалом за закон №8401, який скасовує 2-відсотковий єдиний податок і повертає документальні перевірки і контроль PPO.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти