У початок

PSG завершило будівництво газопроводу, що з'єднує Польщу з Литвою

Polska Spółka Gazownictwa завершила будівництво газопроводу високого тиску в Замбрувському повіті, який з’єднує Польщу і Литву, повідомляє Energetyka24.

Реалізація проєкту дозволила забезпечити енергетичну безпеку мешканців столиці Підляського воєводства після того, як росіяни припинили прокачування газу Ямальським газопроводом.

Вартість проєкту становить 21 мільйон злотих.

«Сполучення з Литвою відкриває північно-східну Польщу для постачань газу, який Orlen Group отримує на газовому терміналі в Клайпеді. У нас там є резервація регазифікаційних потужностей на 10 років, що дозволяє імпортувати 0,5 млрд кубометрів газу на рік через литовський термінал. Ми вже отримали перше постачання цього року й незабаром зможемо самостійно транспортувати вантажі СПГ до Клайпеди завдяки новоствореному флоту метановозів», — сказав Даніель Обайтек, президент PKN Orlen.

Завершена інвестиція є першим підключенням мережі Polska Spółka Gazownictwa до транспортної системи GIPL, яка з початку травня 2022 року з’єднала газотранспортні системи Польщі й Литви.

Таким чином, у разі морозів Білосток забезпечуватиметься газом із плавучого СПГ-терміналу в литовській Клайпеді або з газових запасів Литви, Естонії, Латвії чи Фінляндії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти