У початок

Proton Energy Group зупиняє відвантаження в Україну з 1 квітня (оновлено)

Також є російською мовою

Швейцарський трейдер Proton Energy Group S.A. припиняє постачання нафтопродуктів в Україну з 1 квітня 2021 р.. Про це компанія сповістила своїх українських контрагентів відповідним листом.

«З глибоким жалем повідомляємо Вам, що Proton Energy Group SA прийняла рішення припинити співпрацю і припинити постачання нафтопродуктів на український ринок з 1 квітня 2021 року. <...> Просимо Вас вважати цей лист офіційним повідомленням про розірвання контракту. Докладаємо угоду про розірвання договору для Вашого затвердження і підписання», – йдеться в листі Proton.

Серед причин такого рішення в компанії називають дії української влади. «На початку березня 2021 року компанія отримала інформацію від одного з членів Нафтогазової асоціації України про те, що Служба безпеки України настійно рекомендує учасникам українського паливного ринку не співпрацювати з Proton Energy Group SA і утримуватися від купівлі нафтопродуктів у компанії. Крім того, минулого тижня ми стали свідками подій щодо мережі АЗС Glusco, що належить Glusco Energy SA, і члена Нафтогазової асоціації України. Раніше, в лютому 2021 року технологічний обсяг дизельного пального в трубопроводі, який належить компанії, було незаконно заарештовано українською владою», – пояснюються причини в зверненні трейдера.

«У результаті вищевказаних... дій української влади у Вас можуть бути затримки і/або відмова в митному оформленні нафтопродуктів, що постачаються компанією до українського кордону. Компанія несе фінансові втрати через арешт свого дизельного пального і хотіла б уникнути такої ситуації для Вашого бізнесу...», – пишуть у Proton.

Довідка enkorr

Proton Energy Group S.A. (Швейцарія) було засновано в 2010 році. Компанія торгує нафтою і нафтопродуктами, працюючи з великими світовими виробниками енергоресурсів у Чорноморському й Середземноморському басейнах, а також в Африці й Америці.

З 2016 року трейдер є єдиним постачальником продукції НК «Роснафта» в Україну. В 2020 році вона постачила в Україну 1,77 млн ​​т дизпального (23,9% ринку) і 411 тис. Т (22,3%) скрапленого газу.

Близько 85% постачань Proton Energy Group S.A. здійснює за річними терм-контрактами. Клієнтами є найбільші гравці ринку України: Wexler Group, ОККО, WOG, KLO, Glusco, «Альянс Енерго Трейд», «Автотранс», «Надєжда», «Авантаж» та інші.

Proton Energy Group S.A. через дочірню компанію Glusco Energy S.A. володіє українською роздрібною мережею під брендом Glusco.

Поставки ДТ и LPG компанией Proton Energy Group, тыс. т.
Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти