У початок

Протести німецьких фермерів зривають постачання пального на південь країни

Постачання пального в деяких районах південної Німеччини було перервано 8 січня, оскільки фермери перекрили дороги й шосе на знак протесту проти запланованого поступового скасування сільськогосподарських субсидій.

Доступ до нафтопереробного комплексу Bayernoil було обмежено, йдеться у повідомленні для перевізників, яке побачив Bloomberg. Вплив на роботу заводу в Нойштадті було особливо сильним. Комплекс частково належить Varo Energy BV.

Фермери відмовляються від урядових планів скасувати субсидії на дизельне пальне, яке використовується в сільському господарстві. Правляча коаліція погодила цей захід наприкінці минулого року після того, як рішення суду про позабюджетні витрати змусило її переналаштувати фіскальні плани, що призвело до низки непопулярних коригувань.

Згідно з повідомленням, протести проти нафтопереробних заводі (НПЗ) почалися о 5 ранку за місцевим часом 8 січня і триватимуть до раннього дня. Міста по всій Німеччині готувалися до подальших збоїв у русі, а протести триватимуть протягом тижня. Окремо машиністи також готуються до страйків найближчими днями, що ще більше обтяжить роботу загальнонаціонального транспорту.

Bayernoil не відразу відповіла на електронний лист із проханням прокоментувати ситуацію. Компанія Gunvor Group Ltd, яка керує сусіднім НПЗ в Інгольштадті, відмовилася від коментарів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти