У початок

Проєкт розширення «Naftoport» у Гданську виходить на наступний етап

«Naftoport», що входить до PERN Group, підписав контракт на підготовку проєктної документації для інвестиції в розширення терміналу новим глибоководним причалом для перевалки сирої нафти й нафтопродуктів. Це важлива віха на шляху збільшення потужностей «Naftoport», а отже зміцнення енергетичної безпеки держави, повідомляє польський Центр інформації про енергетичний ринок.

Рекордні результати роботи терміналу за останні роки в нинішній міжнародній та економічній ситуації підтверджують, наскільки важливо мати ефективну технологічну інфраструктуру для постачання енергетичної сировини. Початок проєктних робіт є надзвичайно важливою віхою в реалізації проєкту з розширення «Naftoport», а вже розроблена концепція стенду переходить у фазу реалізації.

«Сучасна міжнародна ситуація докорінно змінила архітектуру постачання сировини в Європу, включно з Польщею. Нашими нафтовими вікнами у світ є «Naftoport» і паливний термінал у Дебогоже — вони зараз перебувають в авангарді порядку денного безпеки сировини в Польщі, оскільки забезпечують ефективні доставки сирої нафти й палива морем», — підкреслив Павел Станчик, президент PERN.

Після розширення термінал «Naftoport» отримає ще один, шостий, причал, зокрема другий, пристосований для прийому великих океанських танкерів класу VLCC (понад 300 м завдовжки й 60 м завширшки, з осадкою до 15 м). Це означає максимальне навантаження приблизно 180 тис. тонн. Практична технологічна потужність нової станції становить близько 9 млн тонн на рік.

«За 5 років «Naftoport» подвоїв обсяги перевалки вантажів. На цей рік ми припускаємо подальше, дуже значне зростання товарообігу, а потім — збереження такого високого рівня протягом десятиліть. Основна мета інвестиції полягає в зміцненні впевненості в безперервності роботи і повній доступності «Нафтопорту» для звітних постачань сировини», — зазначає Анджей Бжозька, президент «Naftoport».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти