У початок

Продуктивність китайських НПЗ у квітні зросла на 19%

Пропускна здатність нафтопереробного заводу (НПЗ) в Китаї в квітні зросла на 18,9% порівняно з роком раніше, ставши другим за величиною рекордним рівнем, повідомляє Reuters. Нафтопереробні підприємства підтримували високі показники, щоб задовольнити відновлення внутрішнього попиту на паливо й створити запаси напередодні літнього сезону подорожей.

За даними Національного бюро статистики (NBS), загальна пропускна спроможність НПЗ у другому за величиною споживачі нафти в світі досягла 61,1 млн тонн, що еквівалентно 14,87 млн барелів на день (б/д).

Це можна порівняти з 12,6 млн б/д в квітні минулого року, коли пропускна спроможність упала через вплив широкомасштабних блокувань через COVID-19 на внутрішній попит на паливо.

Квітневі обсяги виробництва були трохи меншими за березневі, що побило історичні рекорди, оскільки нафтопереробники збільшили обсяги виробництва, щоб задовольнити високий експортний попит і створити запаси перед зупинкою на технічне обслуговування. Минулого місяця пропускна спроможність НПЗ становила еквівалент 14,9 млн б/д.

Виробництво на НПЗ залишається високим, оскільки внутрішній попит на паливо продовжує відновлюватися після скасування обмежень, пов’язаних із COVID, наприкінці минулого року.

Першотравневі канікули, які тривали з 29 квітня по 3 травня, також значно підвищили внутрішній попит як на бензин, так і на авіаційне паливо, оскільки внутрішні подорожі різко зросли через відкладений попит домогосподарств.

Збільшення кількості нафтопереробних заводів компенсувало зупинку деяких заводів на технічне обслуговування в квітні, сказав Сюй Пен, аналітик нафтопродуктів китайської консалтингової компанії JLC перед оприлюдненням даних.

Державна компанія PetroChina 1 квітня розпочала 55-денний ремонт на своєму нафтопереробному заводі в Чанціні потужністю 100 тис. б/д.

Нафтопереробні заводи Sinopec Zhenhai і Jinling також було частково закрито на ремонт протягом місяця.

Дані NBS також показали, що видобуток сирої нафти в Китаї в квітні становив 17,3 млн тонн, приблизно 4,2 млн б/д, проти 17 млн тонн 2022 року.

Видобуток природного газу зріс на 7% – до 18,9 млрд кубометрів – з минулорічних 17,7 млрд кубометрів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти