У початок

Продажі бункерого палива у Сингапурі досягли понад 5-річного максимуму

Офіційні дані показали, що місячні продажі суднового палива, також відомого як бункерне паливо, перевищили п’ятирічний максимум у найбільшому в світі паливно-заправному центрі Сингапурі в травні, оскільки прибуття суден різко зросло на тлі стабільної пропускної здатності контейнерів. Про це повідомляє Reuters.

Продажі бункерного палива в Сингапурі є індикатором настроїв в одному з найбільших портів світу, а попит також впливає на маржу переробки мазуту в Азії.

Продажі збільшуються третій місяць поспіль — до 4,52 млн тонн, що на 6,2% більше за місяць, свідчать дані морського та портового управління Сингапуру.

Згідно з історичними даними, місячні показники продажів востаннє були вищими в січні 2018 року – 4,61 млн тонн.

Зростання відображало більшу кількість звернень суден для бункерування, які в квітні склали 3 631 захід, що свідчить про зростання третій місяць поспіль.

«Прибуття як контейнерів, так і балкерів за валовим тоннажем є найвищим з 2010 року.

У травні також спостерігається різкий стрибок контейнерних суден, які прямують у Китай», – сказав Яу Ян Чонг, директор Refinitiv Oil Research в Азії.

«Ми вважаємо, що велика частина рекордно великих контейнерів прямує в Китай після того, як вони взяли тут бункери», — додав Яу.

Ціни на бункерування залишалися більш конкурентоспроможними в Сингапурі в травні порівняно з іншими регіональними портами в Азії, які залучили більше суден для дозаправки в Сингапурі в останні місяці, повідомили торгові джерела.

«Ціни VLSFO в Сингапурі були більш конкурентоспроможними порівняно з Zhoushan у травні й продовжують бути нижчими, ніж Zhoushan у червні до сьогоднішнього дня», — сказав Іван Метьюз, керівник FGE з нафтопереробки в Азії й глобальних послуг на паливному ринку. 

Проте жорсткіша ситуація з VLSFO в Сингапурі може звузити знижку порівняно з Zhoushan і трохи підвищити тиск на продажі VLSFO цього місяця, додав Метьюз.

Продажі мазуту з низьким вмістом сірки в травні склали 2,73 млн тонн, що на 1% більше, ніж у квітні, показали розрахунки на основі даних MPA.

У той же час продажі мазуту з високим вмістом сірки зросли на 18% з квітня до 1,40 млн тонн у травні, тоді як продажі суднового газойлю зросли на 4% порівняно з попереднім місяцем, до 340 400 тонн.

Деякі бункерні трейдери були здивовані цими даними, заявивши, що обсяги виявилися більшими, ніж очікувалося.

«Ми не спостерігали такого значного стрибка (обсягів) з нашого боку, хоча попит точно був не меншим, ніж у квітні», — сказав старший трейдер бункерного палива в Сингапурі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти