У початок

«Приват» програв Стокгольмський арбітраж щодо «Укрнафти»

Також є російською мовою

Стокгольмський арбітраж відмовив Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову й Ігорю Палиці як власникам 40,1% акцій ПАТ «Укрнафта» в задоволенні їхнього позову до України на суму понад $6 млрд плюс відсотки, визнавши відсутність своєї юрисдикції, заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

«Супермегаперемога у Стокгольмському арбітражі! Панове Коломойський, Боголюбов і Палиця хотіли стягнути з України понад $6 млрд і звернулися з відповідним позовом у Стокгольмський арбітраж. Після майже шести років судового процесу арбітраж сьогодні їм відмовив. Відмовив повністю», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Свої вимоги група «Приват» аргументувала нібито несанкціонованим відбором газу НАК «Нафтогаз України», невиконанням рішень українських судів, підвищенням рентної плати та зниженням кворуму для зборів акціонерів.

Позов було подано у червні 2015 року під час спроб держави повернути контроль над «Укрнафтою».

Позов було зареєстровано від трьох кіпрських компаній Littop Enterprises Limited, Bridgemont Ventures Limited і Bordo Management Limited, що володіють 40,1% акцій «Укрнафти».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти