У початок

«Приват» підняв ціни ще на 1 грн/л

Також є російською мовою

В обід 30 січня найбільша консолідована мережа групи «Приват» («Авіас», ANP, «Укрнафта» та ін. – загалом 1 540 станцій) підняла ціни на бензин і дизельне пальне на 1 грн/л. Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі «А-95», посилаючись на власний ціновий моніторинг ринку.

Зокрема, в мережі ANP бензин марки А-92 здорожчав до 23,95 грн/л, А-95 – до 24,95 грн/л і ДП – до 25,00 грн/л. На станціях «Укрнафти» ціни на «двійку» зросли до 24,00 грн/л, на «п’ятірку» і дизпальне – до 25,00 грн/л.

Відзначимо, це друге підвищення цін у мережі «Привату» на поточному тижні. На 1 грн/л всі види палива здорожчали ввечері 28 січня.

Раніше Консалтингова група «А-95» повідомляла про падіння торгових націнок у роздрібному сегменті ринку, де спостерігаються мінімальні маржі з літа-осені 2018 року. Однією з причин скорочення роздрібної маржі, на думку аналітиків «А-95», є цінова політика «Привату», який тривалий час не реагував на кон'юнктуру ринку.

Серед інших причин – наявність у роздрібному секторі великого обсягу нелегальної продукції міні-НПЗ, які випускають переважно бензин, і активного використання схем з оптимізації оподаткування.

«Ми оцінюємо обсяг виробництва безакцизного бензину міні-заводами в 30 тис. т на місяць, в окремі місяці це до 20% ринку. Збитки держбюджету досягають 4 млрд грн на рік, і міні-НПЗ продовжують нарощувати виробництво, відчуваючи зростаючий попит на свою продукцію», – заявив директор «А-95» Сергій Куюн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти