У початок

Прибуток OMV у ІІ кварталі відстає від прогнозів

Австрійська нафтогазова група OMV 31 липня повідомила про скориговані операційні результати за ІІ квартал нижче від очікувань, обтяжені нижчим прибутком її енергетичного бізнесу.

Компанія, що базується у Відні, повідомила, що її операційний прибуток, скоригований з урахуванням одноразових ефектів і приросту або збитку запасів, зріс на 4% – до 1,23 млрд євро ($1,33 млрд) у кварталі, що на 4,5% нижче від середньої оцінки аналітиків компанії в 1,29 млрд євро за квартал.

Як повідомляє Reuters, раніше цього місяця OMV попередив, що енергетичний підрозділ, найбільший за прибутками, постраждав від законодавчих змін у Румунії у ІІ кварталі. Підрозділ повідомив про зниження скоригованого операційного результату на 9% – до 817 млн євро.

Румунія, головний ринок для OMV, у березні знизила цінову стелю, за якою виробники електроенергії й газу зобов’язані продавати частину свого виробленого продукту, і продовжила цю схему енергетичного обмеження до кінця березня 2025 року.

Енергетичний сегмент OMV, відповідальний за приблизно дві третини скоригованого операційного прибутку групи в цьому кварталі, охоплює її розвідку й видобуток, а також газовий підрозділ.

Скоригований операційний результат хімічного відділу, який зокрема виготовляє хімікати, що використовуються в газових і водопровідних трубах, автомобільних запчастинах і медичних шприцах, зріс до 114 млн євро з 7 млн роком раніше, завдяки кращому внеску його спільних підприємств Borealis.

OMV розглядає хімічний підрозділ як двигун майбутнього зростання, оскільки він відходить від забруднюючого викопного палива.

Компанія підвищила свій річний прогноз середньої реалізованої ціни на природний газ, очікуючи, що вона становитиме близько 25 євро за МВт•год, що на вершині попереднього очікуваного діапазону в 20-25 євро.

Однак вона знизила свої очікування щодо рівня використання своїх європейських нафтопереробних заводів (НПЗ) приблизно до 90% з 95% раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти