У початок

Прибуток Equinor у ІІ кварталі знизився, але перевищив прогноз

Прибуток Equinor у ІІ кварталі скоротився на 4% у річному обчисленні через падіння цін на природний газ, повідомила енергетична компанія 24 липня, хоча результати все одно перевершили очікування аналітиків.

Як повідомляє Reuters, скоригований прибуток норвезького виробника нафти і газу до оподаткування за квітень-червень знизився до $7,48 млрд з $7,80 млрд роком раніше, перевершивши $6,96 млрд, прогнозованих в опитуванні 22 аналітиків, проведеному Equinor.

«Наші операційні показники продовжували залишатися високими протягом кварталу», — сказав генеральний директор Андерс Опедаль у заяві.

Порівняно з тим самим кварталом минулого року реалізована ціна на європейський трубопровід знизилася через помірні температури й нижчі ринкові ціни внаслідок високого рівня зберігання й зниження попиту, повідомляє Equinor.

Голландський передмісячний газовий контракт TTF, еталонний показник для Європи, становив у ІІ кварталі в середньому 31,76 євро за мегават-годину (МВт•год), або $10,02 за млн БТЕ, порівняно з 34,86 євро/МВт•год, або $11,13 за млн БТЕ роком раніше.

Equinor знизив свій прогноз зростання виробництва енергії з відновлюваних джерел на 2024 рік до 70% порівняно з попереднім прогнозом, що подвоївся, на тлі затримки запуску офшорної вітрової електростанції Dogger Bank A потужністю 1,2 ГВт у Великобританії до 2025 року з кінця 2024-го.

Група зберегла прогноз, що її видобуток нафти і газу не зміниться 2024 року порівняно з 2023 роком, і зберегла прогноз щодо капітальних витрат обсягом $13 млрд цього року.

У ІІ кварталі Equinor видобув 2,05 млн барелів нафтового еквівалента на день (б.н.е.), що трохи перевищує очікування аналітиків щодо 2,03 б.н.е. на день і більше порівняно з 1,99 б.н.е. рік тому.

2022 року компанія випередила російський «газпром» як найбільшого постачальника природного газу в Європі, коли повномасштабне вторгнення москви в Україну порушило десятирічні енергетичні зв’язки.

Ціна акцій Equinor знизилася на 10,4% цього року, відстаючи від зростання на 1% більш широкого індексу основних європейських енергетичних акцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти