У початок

Прибуток Aramco у ІІ кварталі впав на 3,4%

Нафтовий гігант Saudi Aramco у вівторок повідомив про падіння прибутку у ІІ кварталі на 3,4% через менші обсяги нафти й меншу маржу перероблення.

Як повідомляє Reuters, чистий прибуток Aramco за три місяці до 30 червня становив 109,01 млрд ріалів ($29,03 млрд), перевищивши середню оцінку компанії 15 аналітиками у $27,7 млрд.

За ІІ квартал було оголошено дивіденди обсягом $31,1 млрд, зокрема $10,8 млрд – виплати, пов’язані з результатами діяльності компанії. Торік Aramco запровадила дивіденди, пов’язані з результатами діяльності, на додаток до базових дивідендів, які виплачуються незалежно від результатів, що є незвичайною практикою серед зареєстрованих компаній.

У вівторок Aramco заявила, що очікує загальних дивідендів на рівні $124,2 млрд 2024 року, що приблизно відповідає попереднім прогнозам у $124,3 млрд.

Уряд Саудівської Аравії володіє майже 81,5% Aramco і значною мірою покладається на виплати компанії, які включають роялті й податки. Державний фонд багатства Саудівської Аравії PIF володіє ще 16% Aramco і також отримує вигоду від її дивідендів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти