У початок

Представник ТЦК вимагав пальне в обмін на бронювання — поліція

На Одещині судитимуть військового ТЦК за вимагання хабаря пальним в обмін на бронювання від мобілізації. Про це повідомляє ГУ НП в Одеській області на своєму сайті.  

Як повідомляв enkorr раніше, в Одеській області працівника ТЦК викрили на хабарі за видавання довідки, яка відтерміновує мобілізацію.

«Поліцейські Одещини скерували до суду обвинувальний акт відносно військовослужбовця ТЦК та СП, якого викрили на отриманні хабаря, – йдеться у повідомленні. – За бронювання від мобілізації порушник «просив» у жителя Подільська 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті».

Як зазначають правоохоронці, у травні поліцейські Подільського районного управління поліції спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ затримали військовослужбовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який за бронювання від мобілізації просив у жителя Подільська 300 л пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті. У разі відмови погрожував відправленням у зону бойових дій, хоча чоловік працює на підприємстві критичної інфраструктури й має законне право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією.

«Затримали зловмисника, коли він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного й отримав за цю «послугу» 15 тис. грн», – повідомляє Подільське районне управління поліції Одещини.

Встановивши під час досудового розслідування всі обставини злочину й зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в одержанні службовою особою неправомірної вигоди.

Цей злочин карається штрафом від 17-ти до 68 тис. грн – аж до ув’язнення на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове слідство завершено й обвинувальний акт скеровано до суду.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти