У початок

Після тримісячної паузи «Приват» підняв роздрібні ціни на 1 грн/л

Також є російською мовою

Мережа АЗС групи «Приват» («Авіас», ANP, «Укрнафта» та ін. – всього 1 540 станцій) увечері 27 січня підвищила ціни на бензин і дизельне пальне на 1 грн/л, повідомили enkorr у Консалтинговій групі «А-95» з посиланням на дані щоденного цінового моніторингу.

Бензин марки А-92 в мережі «Авіас», ANP та ін. здорожчали з 21,95 грн/л до 22,95 грн/л, А-95 – з 22,95 грн/л до 23,95 грн/л. На станціях «Укрнафти» бензини дорожчі на 5 коп./л – 23,00 грн/л за «двійку» і 24,00 грн/л за «п'ятірку». Ціну на дизельне пальне встановлено на одному рівні на всіх станціях групи – 24 грн/л.

Відзначимо, востаннє «Приват» вдавався до перегляду цін 26 жовтня 2020 р.. Тоді вартість палива в мережі виросла на 1 грн/л. Відтоді, попри майже 40%-е здорожчання нафти, що відбулося з початку листопада минулого року, ціни в мережі не змінювалися.

Раніше Консалтингова група «А-95» повідомляла про падіння торгових націнок у роздрібному сегменті ринку, де спостерігаються мінімальні маржі з літа-осені 2018 року. Однією з причин зменшення роздрібної маржі, на думку аналітиків «А-95», є цінова політика «Привату», який тривалий час не реагував на кон'юнктуру ринку.

Серед інших причин – наявність у роздрібному секторі великого обсягу нелегальної продукції міні-НПЗ, які випускають переважно бензин, і активного використання схем з оптимізації оподаткування.

«Ми оцінюємо обсяг виробництва безакцизного бензину міні-заводами в 30 тис. т на місяць, в окремі місяці це до 20% ринку. Збитки держбюджету досягають 4 млрд грн на рік, і міні-НПЗ продовжують нарощувати виробництво, відчуваючи зростаючий попит на свою продукцію», – заявив глава «А-95» Сергій Куюн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти