У початок

Понад 30 країн планують випустити 60 млн барелів нафти, щоб знизити ціни

Президент США Джо Байден повідомив, що понад 30 країн погодилися випустити на ринок 60 млн барелів нафти для зниження її ціни. У своєму акаунті в Twitter американський лідер заявив про те, що вторгнення путіна в Україну призвело до зростання цін на пальне і продукти харчування в усьому світі, повідомляє УНІАН.

«70% зростання цін у березні сталося через путінське накручування цін. Я роблю все можливе, щоб знизити ціни й розв’язати проблему путінського нарощування цін», – зазначив Байден.

За його словами, щоб допомогти впоратися із «цим путінським підвищенням цін», він санкціонував випуск 1 млн барелів на день протягом наступних півроку зі стратегічного нафтового резерву США.

«Це найбільший колективний випуск нафти на ринок в історії. Це допомогло зупинити зростання цін на неї й почало знижувати ціни внаслідок спільних дій країн з вивільнення резервів», – резюмував Байден.

Президент США також заявив, що сімейні бюджети і змога американських громадян заправляти бак — «ніщо з цього не повинно залежати від того, чи оголосить якийсь диктатор війну і чи здійснить геноцид за півсвіту звідси», натякнувши на дії путіна в Україні.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти