У початок

Польські енергетичні концерни Orlen і PGNiG завершили злиття

Польські енергоконцерни PGNiG й Orlen завершили злиття, повідомив голова правління Orlen Даніель Обайтек.

«Ми об'єдналися з PGNiG. Таким чином ми завершуємо процеси поглинання, завдяки яким входимо в число 150-ти найбільших компаній світу», — написав Обайтек у соцмережі Twitter.

«Ми створили потенціал для реалізації багатомільярдних інвестицій у зміцнення енергетичної безпеки й незалежності Центральної Європи», — додав він.

Концерн Orlen також повідомив у середу вранці, що до Національного судового реєстру внесено інформацію про злиття з компанією PGNiG, про збільшення статутного капіталу й зміни у статуті Orlen.

Також Обайтек заявив, що наразі концерн отримує з росії не більше ніж 30% загального обсягу нафти.

«Ми протягом п'яти років не чекали конфлікту, а проводили дослідження, перемовини, укладали контракти з міжнародними концернами. І завдяки цьому ми один із перших концернів, який найкраще захистився з погляду постачання нафти. У момент початку війни ми диверсифікуємо 70% нафти в нашій системі. Ми забезпечуємо паливну безпеку не тільки Польщі, а всього цього регіону Європи», – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці липня PKN Orlen і PGNiG підписали план злиття, який передбачав передачу всього майна PGNiG в обмін на акції Orlen, надані акціонерам PGNiG. В обмін на одну акцію PGNIG акціонери компанії одержують 0,0925 акції концерну.

Уряд Польщі дав згоду на злиття Orlen з PGNiG, таку ж згоду на злиття надало польське антимонопольне відомство (UOKiK), але за умови відмови PGNiG від контролю над Gas Storage Poland — оператором газових сховищ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти