У початок

Польща допоможе Україні у відновленні енергетичної інфраструктури – Міненерго

Компанії, що входять у Польську асоціацію передачі й розподілу електроенергії, нададуть Україні допоміжні матеріали й устаткування для відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій, повідомляє УНІАН з посиланням на пост прес-служби Міністерства енергетики у Facebook.

«Війна в Україні, спровокована агресією росії, завдає величезних матеріальних втрат енергетичній інфраструктурі. У зв’язку з руйнуваннями, спричиненими бойовими діями, ми бачимо необхідність підтримати енергосистему матеріалами й обладнанням, що дасть змогу відновити постачання електроенергії на найбільш стратегічних напрямках, – заявив президент Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії Роберт Засіна.

Як зазначається, серед наданого устаткування – кабелі для низької й середньої напруги з допоміжними матеріалами, трансформатори середньої/низької напруги, електрогенератори тощо.

Очікується, що найближчим часом буде відправлено наступну партію допомоги енергетичному сектору. Транспортування вантажів для України координує й організовує Польське урядове агентство стратегічних резервів, додали у відомстві.

Як повідомлялося раніше, за даними Міненерго, через прицільні обстріли російськими окупантами в Україні постраждало щонайменше 4 теплоелектроцентралі. Найбільш постраждалими енергетичними об'єктами від війни назвали Луганську ТЕЦ, Охтирську ТЕЦ, Трипільську ТЕС і Чернігівську ТЕЦ.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти