У початок

Покупці нафти в Азії підуть на спотовий ринок через ціни Саудівської Аравії – Bloomberg

Азійські покупці сирої нафти, швидше за все, більше звернуться до спотового ринку для придбання вантажів після того, як Саудівська Аравія знизила ціни на свій ключовий сорт лише наполовину від суми, прогнозованої в опитуванні Bloomberg.

Принаймні два клієнти, які отримують контрактне постачання королівства, сказали, що вони розглядають можливість скорочення споживання для січневого завантаження, згідно з позицією нафтопереробників і трейдерів, задіяних на ринку, які побажали не називати їх, оскільки інформація є конфіденційною.

З їхніх слів, більше нафтопереробників, швидше за все, розкуповуватимуть фізичні вантажі зі спотового ринку Перської затоки, де ціни цього тижня різко впали. Виробники Саудівської Аравії й ОПЕК+, які минулого тижня домовилися про суттєвіше скорочення видобутку, також стикаються з гострою конкуренцією з боку виробників у США й інших країнах, які мають збільшений обсяг сирої нафти для експорту.

Апетит Азії до фізичних барелів, особливо з Близького Сходу, був відносно слабким в останні місяці, оскільки Індія брала великі обсяги дешевшої нафти з росії й Венесуели, а Китай зіткнувся з посиленням тиску через скорочення прибутків нафтопереробних заводів (НПЗ).

Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, ключовий показник попиту на сиру нафту в Азії — премія ф’ючерсів на Оман проти свопів у Дубаї — у вівторок упав до найнижчого рівня за понад шість місяців, що вказує на зменшення споживання в майбутньому циклі вантажів, що завантажуються в лютому.

Номінації для саудівських вантажів має бути подано в середу, і покупці будуть проінформовані про розподіл термінів до початку наступного тижня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти