У початок

Покупцем «Паралелі» виступила «Нафтаінвест 2020»

Також є російською мовою

Група Ріната Ахметова SCM продала належну їй мережу автозаправних станцій «Паралель» компанії «Нафтаінвест 2020». Про це йдеться в повідомленні прес-служби холдингу.

«З 13 листопада 2020 року компанія «Паралель» має нового власника – «Нафтаінвест 2020», який займеться подальшим розвитком бізнесу. Згідно з умовами договору, сума угоди не розголошується», – йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що з продажем мережі АЗС холдинг повністю вийшов «з інвестицій у сфері торгівлі нафтопродуктами».

Згідно з даними Youcontrol, «Нафтаінвест 2020» було створено 9 липня 2020 р.. Кінцевим бенефіціаром компанії є Олександр Дубінін. Статутний капітал підприємства – 7,5 млн грн.

Компанію зареєстровано за адресою м.Київ, вул. Провіантська, 3, приміщення 124. Примітно, що за цією адресою до 17 грудня 2018 р. перебувало ТОВ «Паливна компанія «Піт-Лейн», яке учасники ринку називають фактичним покупцем мережі «Паралель».

Відповідно до реєстру Державної фіскальної служби, у «Нафтаінвест 2020» немає ліцензій на жоден вид діяльності, пов'язаний із торгівлею пальним. Водночас компанія «Піт-Лейн» має три ліцензії на роздрібну торгівлю пальним у Маріуполі й Краматорську (Донецька обл.), а також ліцензії на зберігання й гуртову торгівлю нафтопродуктами в Краматорську.

За інформацією еnkorr, бенефіціарами «Піт Лейн» є чиновники податкової та інших служб з Донецька часів Віктора Януковича.

Як повідомляв enkorr, про те, що мережу «Паралель» було продано, стало відомо в кінці вересня 2020 р.. Однак менеджмент компанії не підтверджував, але й не спростовував здійснення угоди.

Нагадаємо, про намір розлучитися з роздрібним бізнесом SCM оголосив ще до 2013 р., коли мережа налічувала понад 140 станцій. Спочатку її вартість оголошувалася на рівні $120 млн. За наявними даними, в той період покупку мережі розглядали всі без винятку великі гравці ринку. Але покупця так і не було знайдено, попри пропозиції обсягом $100 млн.

У 2014 р. через окупацію значної частини Донецької і Луганської областей «Паралель» позбулася найбільш ліквідної частини своєї мережі – 78 станцій, а офіс компанії було переведено в Запоріжжя.

SCM продовжив пошук покупців. У різний час надходила інформація про інтерес до покупки мережі компаніями групи Wexlеr, «Гран прі Ойл», SUNOIl, «БРСМ» та іншими. За даними джерел у цих компаніях, сума операції оцінювалася у $20-22 млн.

Довідка enkorr

Нині пальне під ТМ «Паралель» реалізують 60 АЗК і АЗС у Дніпропетровській і Запорізькій областях, а також на підконтрольній Україні частині Донецької й Луганської областей. Крім того, компанія продає нафтопродукти у великому й дрібному гурті.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти