У початок

PetroVietnam Gas провадить перемовини про постачання СПГ з ExxonMobil і Novatek

PetroVietnam Gas, підрозділ державної компанії PetroVietnam, провела переговори з американським енергетичним гігантом ExxonMobil і російським виробником «новатек», щоб забезпечити постачання СПГ для свого нового імпортного терміналу Thi Vai LNG.

Відповідно до заяви PetroVietnam Gas, компанія вітала делегації ExxonMobil і Novatek під час двох окремих зустрічей у своїй штаб-квартирі в середу.

Як повідомляє LNGPrime, PetroVietnam очікує отримати вантаж для введення в експлуатацію від Shell на своєму імпортному терміналі Thi Vai LNG, першому такому об’єкті у В’єтнамі, 10 липня.

Фірма заявила, що посилення торговельних та інвестиційних зв’язків із світовими енергетичними лідерами, такими як ExxonMobil і Novatek, має ключове значення для розвитку PetroVietnam Gas і газової промисловості країни.

Під час зустрічі з делегацією ExxonMobil сторони обговорили можливість постачань СПГ для комерційної експлуатації СПГ-терміналу Thi Vai, повідомляє PetroVietnam Gas.

За даними фірми, вони також обговорили можливості співпраці в проєктах з видобутку нафти і газу.

За даними зустрічі з представниками «новатеку», російська компанія виявила зацікавленість у постачанні СПГ PetroVietnam Gas протягом 2023-2026 років.

Крім того, дві компанії обговорили варіанти співпраці та інвестицій у проєкти виробництва СПГ у В’єтнамі, повідомляє PetroVietnam Gas.

2021 року «новатек» оголосив про відкриття представництва у В’єтнамі в рамках своїх планів постачати в країну СПГ.

На першому етапі LNG-термінал Thi Vai матиме потужність 1 млн тонн на рік, але PetroVietanam Gas планує збільшити потужність до 3-6 млн тонн на рік на наступному етапі.

Об’єкт стане важливою ланкою в постачанні газу споживачам, включно з електростанціями Nhon Trach 3 і 4.

Разом з імпортним терміналом Son My LNG із загальною очікуваною потужністю до 10 млн тонн LNG на рік, в якому PetroVietnam Gas є співвласником із мажоритарним капіталом, у майбутньому ці об’єкти в основному задовольнять потребу в енергії південного регіону країни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти